[ Rechter draait verkoop van Purdey-winkels terug ]

Bron: Financieel Dagblad Datum: April 2016

De curatoren van Brova, het moederbedrijf van de modewinkels HoutBrox, Duthler en Purdey, krijgen de Purdey-keten terug. De voorzieningenrechter in Den Bosch stak vrijdag een stokje voor de verkoop van het enige winstgevende onderdeel van Brova, drie weken voor het faillissement, aan investeringsmaatschappij O&C.

De curatoren eisten in een kort geding de aandelen in Purdey terug en de rechter hakte de knoop meteen op de zitting door. Hij was niet mals in zijn kritiek op de gang van zaken dat de keten was verkocht zonder dat het hele bestuur daarvan op de hoogte was en zonder dat de notaris wist dat er beslag was gelegd op de aandelen. ‘Dit is holderdebolder gegaan. Dit deugt gewoon niet, zo simpel is het.’

Purdey-winkels in de boedel

De uitspraak dat O&C de aandelen binnen 72 uur moet terugleveren, betekent dat de Purdey-winkels belanden in de boedel van de Brova-groep, die in april failliet ging. De curatoren hebben inmiddels al een besloten veiling voorbereid.

‘Belangstelling is er genoeg’, zegt curator Floris Dix. Volgens hem hebben 22 gegadigden aangeklopt, van wie er naar zijn verwachting 15 echt interesse hebben. Daartoe behoort, zo bleek op de zitting, onder meer Varova. Deze Utrechtse eigenaar van formules als Sissy Boy en Men at Work zou interesse hebben voor de hele groep.

De advocaten van de curatoren betoogden dat met € 250.000 veel te weinig is betaald voor een keten die een kleine miljoen euro winst zou maken en beschikt over lucratieve huurcontracten op goede locaties. ‘De hamvraag is: zijn andere crediteuren van Brova daardoor benadeeld? Het antwoord daarop is een volmondig ja. Daarmee is het een paulianeuze transactie die terecht door de curatoren is vernietigd’, aldus de advocaat van de curatoren.

Lees het hele artikel hier.

logo-element