Brand

NTAB en Alcore gaan samenwerken:
‘NTAB Alcore’

NTAB en Alcore gaan samenwerken: ‘NTAB Alcore’

Alle debiteurenexpertise via één loket

Amsterdam, 17 januari 2022 – Vanaf vandaag bundelen NTAB en Alcore hun krachten. De kern van de nieuwe joint venture, logischerwijs genaamd NTAB Alcore, is ‘Mastering Receivables’. Dat wil zeggen het auditen, waarderen en uitwinnen van debiteurenportefeuilles.

Jeroen Kamminga, commercieel directeur NTAB: ‘De afgelopen jaren stonden bij NTAB in het teken van innovatie en business development. Data-analyses met onze innovatieve Smart Stock en Smart Report oplossing zijn daarvan een klinkend resultaat. De samenwerking met de professionals van Alcore past in de verbreding en ontwikkeling van ons dienstenpakket. We gaan dan ook met veel vertrouwen en plezier ons partnership aan.’

Huib Wynia, managing partner Alcore: ‘Ontwikkelingen bij opdrachtgevers vragen meer en meer om de expertise van externe partijen die vanuit een ‘third party view’ naar assets kijken. Interne richtlijnen, opgesteld vanuit compliance oogpunt en toezichthouders uit verschillende hoeken voeden de behoefte aan gericht en betrouwbaar advies. NTAB Alcore wil voorloper zijn in deze ontwikkelingen en geeft met een innovatieve, datagerichte aanpak invulling aan deze behoefte. Wij zijn erg blij met dit partnership omdat we elkaar optimaal aanvullen. Qua skillset zijn we complementair en qua aanpak en visie zitten we helemaal op één lijn. Het maakt ons gezamenlijke aanbod completer en geeft ons beide toegang tot een breder portfolio aan klanten.’

Over NTAB
NTAB is een onafhankelijk taxatie- en adviesbureau, opgericht in 1904. Het team bestaat uit gecertificeerde taxateurs, juridische en financiële experts. Door de jarenlange ervaring, digitale innovaties, snelle werkwijze en betrokkenheid is NTAB al jaren een begrip als het gaat om waarderen van roerende zaken. Ook op het gebied van adviseren en begeleiden van verkooptrajecten is het bedrijf een deskundige partner. NTAB werkt onder andere in opdracht van banken, curatoren, asset based lenders, accountants, investeerders, rechtbanken en ondernemingen.

Over Alcore
Alcore, opgericht in 2016, is specialist op het gebied van debiteurenportefeuilles. De in Amsterdam gevestigde dienstverlener richt zich op drie speerpunten: incasso, audits/ waarderingen en advies. De Incasso dienstverlening is specifiek doordat het gaat over de inning van de debiteuren van een failliet bedrijf. Waardebepalingen en audits van debiteurenportefeuilles worden uitgevoerd in opdracht van banken en andere financiers. Tot slot adviseert Alcore ondernemingen bij het optimaliseren van hun creditmanagement en adviseert financiers over de kwaliteit van het creditmanagement van hun klanten.

Contact

NTAB Alcore

Prins Hendriklaan 27
1075 AZ Amsterdam

+31 6 46118625
+31 6 48470703